Basisschool De Touwladder

5271 CH Sint-Michielsgestel

Directeur: Jacqueline Kenter
touwladder@cadansprimair.nl

Onze school, een excellente school

Er is veel te vertellen over onze school. Het is een school met een lange geschiedenis.
De naam, de Touwladder werd aan de school gegeven omdat kinderen touwladders leuk vinden, ze spelen er graag mee. Touwladders zijn licht, kunnen makkelijk worden meegenomen en zijn overal tussen te spannen om te klimmen en grenzen te verleggen. De naam Touwladder staat symbool voor dat avontuur, want we zorgen dat kinderen uitdagingen krijgen op onze school. Uitdagingen om bijvoorbeeld te leren omgaan met onze boerderijdieren of met onze schoolhond Taron.

We zijn trots op onze school, die in mei 2018 het predicaat ‘Goed’ heeft gekregen van de inspectie. Daarna zijn we voor het predicaat ‘Excellent’ gegaan. We kregen dit in januari 2020 op basis van onze ‘Kwaliteitszorg door gespreid leiderschap’. Dat wil zeggen: De kwaliteitszorg op de Touwladder is niet alleen een zaak van de directeur, maar als team bewaken en verhogen we voortdurend onze kwaliteit. Dit doen we met behulp van het vakmanschap van de expert-leerkrachten. De Touwladder is een school die in ontwikkeling is en blijft!

De Touwladder is onderdeel van het Kind Centrum ‘De Ellips’. De Touwladder is een school met ongeveer 325-350  leerlingen, uit ongeveer 200 gezinnen. De school heeft een heel gespreide populatie, echt een afspiegeling van de gemeenschap van Sint- Michielsgestel. Met onze ouders zorgen we ervoor dat we optimale kansen bieden voor al onze leerlingen. We vragen nadrukkelijk hoe ouders hun kind zien en staan open voor hun ideeën. Die ideeën zijn ook belangrijk bij allerlei feestelijke activiteiten in en rond de school. Door de ouders is er veel extra’s mogelijk en dat waarderen we enorm! We hebben dan ook een hoge ouderbetrokkenheid en een actieve oudervereniging en MR.

We willen in de pauzes en na schooltijd een fijne plek voor kinderen bieden. We hebben daarvoor een hele ruime speelplaats rond de school, die zo groot kon zijn omdat de speelplaats openbaar terrein is. Er zijn daarom geen hekken geplaatst, behalve bij de kleuters, de peuters en de BSO. Na schooltijd gaan de hekken daarvan ook weer open. De speelplaats rondom de Ellips, is ontworpen op basis van een sprookje. Er zijn een aardman, een waterpomp en een waterengel te ontdekken. Er is een wadi, een doorwaadbare plaats. Daarin liggen drakenstenen en uitdagende klim mogelijkheden om over het water heen te komen. Een hele fijne plek om te spelen, ook na schooltijd!