Basisschool De Touwladder

Directeur: Jacqueline Kenter
touwladder@cadansprimair.nl

Onze school

De Touwladder is onderdeel van het Kind Centrum ‘De Ellips’. De leerling-populatie is een afspiegeling van de gemeenschap van Sint Michielsgestel waar de school mee is verbonden door de vele samenwerkingsvormen. De speelplaats rondom de Ellips, is ontworpen op basis van een sprookje. Er zijn een aardman, een waterpomp en een waterengel te ontdekken. Er is een wadi, een doorwaadbare plaats.  Daarin liggen drakenstenen en uitdagende klim mogelijkheden om over het water heen te komen.
De figuren uit het sprookje herinneren ons aan onze visie. Ze staan symbool voor belangrijke aspecten van het leven die we de kinderen willen meegeven: vriendschap, samenwerken, trouw; maar ook, kritisch nadenken, onderzoeken, voor uitdagingen willen gaan.
Deze aspecten zijn op onze school, voor de kinderen en voor ons, bronnen van inspiratie, waar de kinderen en wij van genieten en heel veel van leren.